Höstlöv

NIBE:s frånluftsvärmepumpar i Göteborg

Frånluftsvärmepumpar utnyttjar värmen som skapas naturligt i ditt hem. Vi på RÖRPAC sköter om installation och service av luftvärmepumpar i Göteborg. Vår största leverantör NIBE är en världsledande tillverkare av frånluftsvärmepumpar. Som samarbetspartner kan vi erbjuda trygga garantier och försäkringar från dem.

Nyligen gjorde Energimyndigheten ett test av olika värmepumpars effektivitet. Vi kan stolt meddela att NIBE 750 toppade resultatlistorna i 15 av 20 deltester. Den visade inte minst högst årsvärmefaktor, varmvattenkapacitet och energibesparing i en 120 m² bostad.

Så funkar det

Tekniken i en frånluftsvärmepump går ut på att först ventilera ditt hus, för att sedan återföra ventilationsluftens värmeenergi till varmvatten och värmesystem. Lite förtydligat går det till så här: En frånluftsvärmepump suger ut ventilationsluft ur våtutrymmen. Ett svagt undertryck gör att luft från övriga rum söker sig till våtutrymmena. Ny uteluft dras in för ventilation. Den cirkulerande luften tas in i husets kanalsystem och den uppvärmda rumsluften leds i sin tur till värmepumpen där energin i luften återvinns.

Installation av frånluftvärmepump

I våra första samtal svarar vi på alla frågor du har kring olika värmetekniker och reder gemensamt ut vilken lösning som passar dig bäst. Du kan boka in ett hembesök och begära offert. När det väl är dags för installationen monterar och driftsätter vi din nya luftvärmepump på mindre än en dag. Vi rengör ventilationskanaler och justerar ventilationen för ultimat funktion. Din gamla värmepump forslas bort och skrotas. Naturligtvis går vi även igenom hur du ska använda pannan. Före, under och efter installation finns vi alltid tillgängliga för spörsmål och service.

Är det dags att byta ut din luftsvärmepump? Vi har över femton års erfarenhet av att installera frånluftvärmepumpar från NIBE. Starta utbytesguiden för att se vilken modell som ersätter din befintliga och be om en kostnadsfri offertförfrågan redan idag.